Οι Καθηγητες


Ηρώ Κονταδά

 

Σε μία εποχή (1960) που το Proficiency ήταν άγνωστο πτυχίο η Κα Κονταδά πιστοποιεί τις άριστες γνώσεις της στην Αγγλική με το Certificate of Proficiency in English (University of Michigan) αλλά δεν αρκείται εκεί. Έναν χρόνο αργότερα παρακολουθεί την τότε σχολή επιμόρφωσης διδακτικού προσωπικού ΣΕΛΕΤΕ. Ο καιρός περνάει, αποκτά οικογένεια με δύο παιδιά και συνεχίζει να εργάζεται πλήρες ωράριο. Παρά τις αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες, η αγάπη της για τη γνώση και τη φιλολογία την ωθεί να περάσει και να αποφοιτήσει από την Αγγλική Φιλολογία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου το 1974. Λίγα χρόνια αργότερα η αγάπη της για την ψυχολογία θα την οδηγήσει στην Ολλανδία όπου θα παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την Αντλεριανή Ψυχολογία.

Έκτοτε και μέχρι πρόσφατα παρακολουθούσε ανελλιπώς σεμινάρια διδακτικής μεθοδολογίας γι’αυτό και το φροντιστήριο ήταν το πρώτο στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν οπτικά μέσα και σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι.

Bιογραφικό κας. Ηρούς Κονταδά

1960 Certificate of Proficiency in English (University of Michigan)

1961 Πτυχίο Εκπαιδευτικού Λειτουργού Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης

ΤΥΠΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗΝ

(ΣΕΛΕΤΕ)

1974 Πτυχίο Ελληνικής και Αγγλικής Φιλολογίας (ΕΚΠΑ)

1977 Σεμινάριο στην Αντλεριανή Ψυχολογία , ICASSI 1977, Holland

Αναστασία Κονταδά

Η Αναστασία (Νάσια) Κονταδά, κόρη της κυρίας Ηρούς, μεγάλωσε και μαθήτευσε μέσα στο φροντιστήριο. Μετά από τις πτυχιακές της σπουδές Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ άρχισε να εργάζεται τακτικά στο φροντιστήριο από το 1993. Διδάσκει σε όλα τα τμήματα και αναλαμβάνει την μετεκπαίδευση των υπόλοιπων καθηγητών, ενώ παρακολουθεί συστηματικά επιμορφωτικά σεμινάρια των φορέων ξενόγλωσσων εξετάσεων όπως του Βρετανικού Συμβουλίου, της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, και του EUROPALSO, με έμφαση στην διδακτική μεθοδολογία αλλά και την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Είναι σήμερα Διευθύντρια Σπουδών του φροντιστηρίου και υπεύθυνη κάθε πτυχής της λειτουργίας του.

βιογραφικό Αναστασίας Κονταδά

2012 EUROPALSO Βιωματικό Σεμινάριο Εξωλεκτικής Επικοινωνίας

2009 HELLENIC AMERICAN UNION ECCE Writing Assessment: What is a pass and what is a fail? How to Improve Students’ Linguistic Performance on the ECPE Speaking Test.

2006 EUROPALSO – ETC Introductory Methods Course

2002 EUROPALSO – EUROFOCUS Κατάρτιση Καθηγητών Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης

2002 Hellenic Institute for NLP Basic NLP

2002 HILLSIDE PRESS Activate your students’ initiative with use of reference sources Emotional Intelligence and its Impact on English Lanuage Teaching

2002 ETC Educational and Training Consultants “Facing the Challenges, Working with Emotional Intelligence”

 

2001 THE BRITISH COUNCIL Teaching English as a Foreign Language TEACHING CENTRE ATHENS

1998 PILGRIMS, England English for Teachers Course

1998 ETC Educational and Training Consultants “Learning by Doing” Course

1997 EUROPALSO Helping low level students to speak. Making writing really useful.

1995 PROFILE Professionals in Language & Education Teaching Young Learners

1994 Εθνικό και Καποδιστριακό Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίο Αθηνών Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στη Ψυχολογία

1992 University of Cambridge Certificate of Proficiency

1987 Institut Français D’ Athènes Diplôme D’ Etudes Supérieures

Ελένη Κουράτου

Η Ελένη έχει πτυχίο Θεολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας από το Αμερικάνικο Κολέγιο Deree. Tις παραπάνω σπουδές έχει συμπληρώσει με σεμινάρια μεθοδολογίας διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Διδάσκει την Αγγλική γλώσσα από το 1990, και εργάζεται στο ΚΞΓ Κονταδά από το 1993 μέχρι σήμερα. Ειδικεύεται στις  πτυχιακές τάξεις με έμφαση στη γραμματική και την προετοιμασία για τις εξετάσεις, ενώ εκτός από τη διδασκαλία Αγγλικών ασχολείται με τη δημιουργική γραφή και το θέατρο.

βιογραφικό Ελένης Κουράτου

Πτυχιο Θεολογικης σχολης Πανεπιστημιου Αθηνων 2008.

Πτυχιο Αγγλικης Φιλολογιας κολλεγιου DEREE 1996.

Σεμιναρια μεθοδολογιας διδασκαλιας της Αγγλικης γλωσσας:

Α. Ελληνοαμερικανικη Ενωση 1999.

Β. Ελληνοαμερικανικη Ενωση 2007.

Σεμιναρια δημιουργικης γραφης Μικρο Πολυτεχνειο 2012.

Μελος θεατρικης ομαδας πολιτιστικου οργανισμου Δημου Καλλιθεας.

Λογοτεχνικες μεταφρασεις και συγγραφη βιβλιων.

Sasha Chaitow

Η Sasha είναι Ελληνοαγγλίδα και ήρθε κοντά μας το 2006 ως resident native speaker καθώς τα Αγγλικά είναι η μητρική της γλώσσα.  Μέχρι το 2010 αναλάμβανε τη διδασκαλία έκθεσης και προφορικού λόγου σε όλα τα τμήματα, με έμφαση στις πτυχιακές τάξεις, μιλώντας μόνο Αγγλικά ώστε οι μαθητές να εκτεθούν όσο το περισσότερο δυνατόν στην αυθεντική Βρετανική προφορά. Εκτός από τα απαραίτητα πτυχία γλωσσομάθειας, κατέχει πτυχίο επικοινωνιολογίας, δύο μεταπτυχιακά Αγγλικής φιλολογίας και θρησκειολογίας, και στο τέλος του 2010 αποσύρθηκε από την μόνιμη απασχόληση στο φροντιστήριο για να ακολουθήσει διδακτορικές σπουδές Μυθολογίας και Ιστορίας στο Παν/μιο του Έσσεξ. Εκτός από καθηγήτρια Αγγλικών έχει εργαστεί ως καθηγήτρια Ιστορίας και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ινδιανάπολης, μεταφράστρια, διοργανώτρια εκδηλώσεων, είναι συγγραφέας ιστορικών δοκιμίων, εισηγήτρια ακαδημαϊκών και δημοσίων διαλέξεων, και αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο (Ελεύθερος Τύπος) και περιοδικό τύπο με θέματα την τέχνη, τον πολιτισμό, και την παιδεία.

Η Sasha παραμένει εξωτερικός μας συνεργάτης σε συμβουλευτικό ρόλο, και αναλαμβάνει την προφορική εξάσκηση μαθητών σε πτυχιακές τάξεις, ενισχυτική διδασκαλία έκθεσης στα πτυχιακά τμήματα και διδασκαλία ακαδημαϊκής χρήσης της Αγγλικής γλώσσας.

βιογραφικό Sasha Chaitow

ΣΠΟΥΔΕΣ

2010-  Υποψήφια διδάκτωρ στο Παν/μιο Έσσεξ, Αγγλία

2006-2008 – ΜΑ Ιστορίας/Θρησκειολογίας, Παν/μιο Έξετερ, Αγγλία

2002-2004 – ΜΑ Αγγλικής Φιλολογίας, Παν/μιο Ινδιανάπολη

1999-2002 – Πτυχίο Επικοινωνιολογίας

1998-2000 – Σχολή Βακαλό, Τμήμα Ζωγραφικής, Ελεύθερο Σχέδιο

Πλήρες Βιογραφικό: http://phoenixrising.org.gr/el/academy/teachers/sasha-chaitow/

Συλλογή κειμένων: http://istar.phoenixrising.org.gr/?cat=8

 

                                        Ράνια Κόρολη

 

Η Ράνια είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, διδάσκει Αγγλικά από το 2009, ενώ ήρθε κοντά μας το 2011 με έμφαση στις μικρές τάξεις. Παρακολουθεί τακτικά επιμορφωτικά σεμινάρια από το 2008, και στον ελεύθερό της χρόνο συμμετέχει σε θεατρικές ομάδες, και ασχολείται με τον χορό, τον αθλητισμό, και τα ταξίδια.

Βιογραφικό Ράνιας Κόρολη

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απόφοιτος του Eθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. ( Πιστοποίηση το έτος 2011)

- Χορήγηση άδειας Διδασκαλίας από το Υπουργείο Παιδείας

2007 Απόφοιτος του 1ου Γενικού Λυκείου Μοσχάτου ( βαθμός 17.8)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

2011- 2012 Εργασία στο Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών ‘ Κονταδά’ (Φάληρο)

σε επίπεδα Junior A, Senior A.

2010 – 2011 Πρακτική Άσκηση της Διδασκαλίας της Αγγλικής στο 85ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών ( με γραπτή βεβαίωση)

2009- 2012 Ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών ( σε επίπεδα Junior, Senior Α, B1, B2)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΣΥΝΕΔΡΙΑ

1) 2010 Συμμετοχή στο σεμινάριο “ The teacherbasic tools” ( ΤeacherDevelopment seminars) στην οδό Πολυτεχνείου 12, Αθήνα

2) 2011 Συμμετοχή σε σεμινάρια ‘Teacher training seminars’ στην Ελληνοαμερικανική ‘Ενωση (Hellenic-American Union).

3) 2010 Συμμετοχή στο σεμινάριο “ Employing Computer Assisted Language Learning in TEFL” στο Εθνικό και Καποδιστριακο Πανεπιστημιο Αθηνών στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογιας στον Τομεα της Γλωσσολογίας.

4) 2010 Συμμετοχή στο σεμινάριο ‘Τeaching and assessing listening’’ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογιας στον Τομεα της Γλωσσολογίας.

5) 2010 Συμμετοχή στο σεμινάριο ‘Μotivating learners’’ στα εκπαιδευτήρια ΙΕΚ ΔΟΜΗ, Μαυροκορδάτου 1-3, Αθήνα.

6) 2009 Συμμετοχή στο σεμινάριο – 10 hour workshop onLesson Planning”, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στον Τομέα της Γλωσσολογίας. (certificate of attendance).

7) 2008 Συμμετοχή στο σεμινάριο “ The Phonetics Course” το οποίο παρακολούθησα στο πλαίσιο των σπουδών μου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

                                            Φωτεινή Αλεβιζάκη

 

Η Φωτεινή είναι καθηγήτρια Γαλλικών στο ΚΞΓ Κονταδά από το 1995. Εκτός από κάτοχος πτυχίου Γαλλικής Φιλολογίας από το ΕΚΠΑ, κατέχει μεγάλη εμπειρία στην προετοιμασία μαθητών για διαφόρων ειδών πτυχιακά επίπεδα.

Bιογραφικό Φωτεινής Αλεβιζάκη

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Απρίλιος 1999 – Δεκέμβριος 2009 – BNPParibas

Financing Metier Back Office

Η BNP Paribas είναι ένας από τους ισχυρότερους τραπεζικούς ομίλους παγκοσμίως. Ξεκίνησα ως ταμίας τα πρώτα τρία χρόνια απασχολούμενη στο υποκατάστημα του Κολωνακίου, το πιο απαιτητικό της Τράπεζας. Κατόπιν αναβαθμίστηκα σε marketing support co-ordinator στο ίδιο κατάστημα, με τις εξής αρμοδιότητες: Άνοιγμα/Κλείσιμο λογαριασμών, υποστήριξη AccountOfficers, επικοινωνία με πελάτες, υπεύθυνη χορήγησης καρτών Visa και προετοιμασία φακέλλων έγκρισης προσωπικών δανείων. Δύο χρόνια αργότερα ανέλαβα το τμήμα μεταφοράς κεφαλαίων (SwiftTransfers) του υποκαταστήματος με μεγάλη επιτυχία και μέσα σε έξι μήνες μεταφέρθηκα στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας όπου και απασχολήθηκα στο αντίστοιχο τμήμα των κεντρικών γραφείων. Αυτή τη θέση κατείχα μέχρι και την αποχώρησή μου από την Τράπεζα λόγω εθελουσίας εξόδου.

Οκτώβριος 1995 – Μάιος 1999 – Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών « Ηρώ Κονταδά»

Καθηγήτρια Γαλλικών

Παράλληλα με τις σπουδές μου, εργάστηκα ως Καθηγήτρια Γαλλικών σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Από τον Σεπτέμβριο του 1998 ανέλαβα και την προετοιμασία υποψηφίων πανελληνίων εξετάσεων.

Ιούλιος 1997 – Αύγουστος 1997 – Αθλητική Διοργάνωση Αθήνα ‘97

Διερμηνέας Ξένων Αποστολών ΜΜΕ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1998 – Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Φιλοσοφική Σχολή – Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας

Βαθμός: Καλώς.

1992 – ΓαλλικήΑκαδημίαΑθηνών

SuperieurIII – Επάρκεια Διδασκαλίας στη Γαλλική Γλώσσα.

Βαθμός: Πολύ Καλά.

1991 – Α’ Γενικό Λύκειο Νέου Φαλήρου, Πειραιάς.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Μάρτιος – Μάιος 2006 – Ένωση Ελληνικών Τραπεζών – S.W.I.F.T.

Οκτώβριος – Νοέμβριος 2005 – Ένωση Ελληνικών Τραπεζών – Αξιόγραφα.

Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2005 – Ένωση Ελληνικών Τραπεζών – Εγγυητικές Επιστολές (Εσωτερικού – Εξωτερικού).

Νοέμβριος 2003 – Ένωση Ελληνικών Τραπεζών – Microsoft Office Automation – Excel.

Φεβρουάριος – Μάρτιος 2001 – BNP ParibasAthens – MoneyLaundering.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: Αγγλικά – Άπταιστα (1989 1st Certificate-Lower)

(1990 Advanced Cambridge) Γαλλικά – Άπταιστα (1992 Superieur III – Assez Bien)

(1996 Diplome D’ Etudes Superieures – Option Traduction)

                                                      Σπυριδούλα Χανιώτη

 

Η Σπυριδούλα είναι κάτοχος πτυχίου Γερμανικής Φιλολογίας από το ΕΚΠΑ και παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Εκτός από την διδακτική της εμπειρία (από το 2003), επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διδασκαλίας και έχει δραστηριοποιηθεί σε θεατρικές και άλλες παιδαγωγικές δραστηριότητες.

Βιογραφικό Σπυριδούλας Χανιώτη

Γραμματικές γνώσεις

 • 2009-σημερα: Φοιτήτρια μεταπτυχιακού προγράμματος στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) πάνω στη διδακτική της Γερμανικής ως ξένης Γλώσσας με τίτλο: Μεταπτυχιακή Ειδíκευση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας

 • 2002-2007: Απόφοιτη του Τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας – Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στο γερμανικό πολιτισμό.

 • 1999-2002: 2ο Ενιαίο Λύκειο Πειραιά

Ξένες γλώσσες

 • Γερμανικά: Kleines Deutsches Sprachdiplom, Μάιος 2000
 • Αγγλικά: First Certificate in English, Ιούνιος1999
 • Ιταλικά: επίπεδο Celi 3

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

 • Σεμινάρια διάρκειας εννέα μηνών στο Microsoft Office 2000 στο Hellenic Institute of Education & New Technologies ( Windows, Word, Excel, Internet)

Σεμινάρια

 • Σεμινάρια του Goethe Institut Αθηνών πάνω στο σχεδιασμό μαθημάτων και αναλυτικών προγραμμάτων για τη διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας και στην αξιολόγηση των διδασκομένων στη γνώση και χρήση της Γερμανικής Γλώσσας.

 

Προϋπηρεσία

 • 2007- σήμερα: Καθηγήτρια γερμανικών στο φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών «Ελληάννα Χίου»
 • 2008- 2009: Υπεύθυνη Θεάτρου παιδικών παραστάσεων για την εταιρεία θεάματος «Ηλίας Καρελλάς » στο θέατρο Προσκήνιο
 • 2005- 2007: Καθηγήτρια γερμανικών στο φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών «Σύμβολο»
 • 2006-2007: Υπεύθυνη προσωπικού για την προωθητική εταιρεία «GASA»
 • 2005-2006: Υπεύθυνη Υποδοχής για την εταιρεία catering « Αύρα»
 • Καλοκαίρι 2004: Προσωπικό εστίασης για την εταιρεία «ΑRAMARKDASKO» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004
 • 2003-2009: Καθηγήτρια γερμανικών στο φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών «Ηρώ Κουράκη – Κονταδά»

                                           Κατερίνα Κ.

 

Η Κατερίνα είναι απόφοιτη του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Ελληνορωμαϊκές- Ελληνοϊταλικές Σπουδές. Διδάσκει την ιταλική γλώσσα από το 2004, παρακολουθώντας ταυτοχρόνως επιμορφωτικά σεμινάρια γλωσσοδιδακτικής και κοινωνιογλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου της Ρώμης και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. Εκτός από τη διδασκαλία ασχολείται με την επιμέλεια πανεπιστημιακών εργασιών, τη μετάφραση και απόδοση ιταλικών κειμένων, τη διερμηνεία, και την επιμέλεια έκδοσης ιταλικών βιβλίων μεταφρασμένων στην ελληνική.